© 2017 wijncursussen.nl

Deel deze pagina

Wijnoorkonde

WijnOorkonde (SDEN2)

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?
Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap? Wil je beter leren proeven?

Deze basiscursus neemt je in vijf avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je minimaal zes wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden en de nieuwe wereld. Vanaf de tweede cursusavond wordt er gewerkt met geurflesjes. Herken je de geur van citroen, zwarte bessen of zoethout? Een leuke start om geuren gemakkelijker te herkennen.

Data najaar 2017 (woensdagavonden):        
Woensdag 13 september
Woensdag 27 september
Woensdag 11 oktober
Woensdag 25 oktober
Woensdag 8 november
Woensdag 22 november
Woensdag 29 november (reserve-avond)*

Kosten € 195,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, excl. cursusboek en examengeld)

Examens
Alle cursussen kunnen met een examen worden afgerond. De behaalde diploma’s worden uitgegeven door de Stichting Dranken Examens Normering (SDEN) en zijn landelijk erkend.

*Reserve-avond graag in uw agenda noteren. Van deze avond wordt gebruikt gemaakt als er onvoorzien een lesavond uitvalt.

Aanmelden

Ik schrijf me graag in voor de cursus Wijnoorkonde. Na ontvangst van het inschrijfformulier ontvang ik een factuur en een bevestiging.

De inschrijving is definitief na terugontvangen van de bevestiging die we je sturen.

Inschrijfformulier

Versturen

Beatrixstraat 44
6824 LR
Arnhem